Kom igång med Triathlon!

Älskar du euforin under ett intensivt träningspass?
Tycker du om utmaningar?
Gillar du att träna varierat?
Vill du utvecklas?

Har du svarat ja på dessa frågor så har vi svaret på hur. Börja träna Triathlon!

Sporten är mycket populär, expanderar hela tiden och är möjlig att kombinera med en modern livsstil. Det finns runt 250 föreningar där du kan träna triathlon. Träningsformen ger stor variation då den innehåller simning, cykling och löpning. Du blir snabbare, starkare och mer uthållig. Vi kan lova att det är kul också!

Träningen passar inte bara för elitidrottare utan lämpar sig också för vanliga motionärer som söker varierande träning och utmaningar. Dessutom är triathlon är en sport vi kan vara extra stolta över. Den är jämställd då kvinnor och män tävlar på samma villkor till samma vinstsummor.

För att slå hål på myten om att du måste köra dig själv till utmattningens gräns vill vi tillägga att den du främst tävlar mot är dig själv. Det viktiga är att träna utifrån sina egna förutsättningar och träna lite men ofta för att bygga långsiktigt.

Det du behöver för att komma igång är:

  • Vilja
  • Löparskor
  • Cykel och hjälm
  • Lämpliga simkläder (våtdräkt om du simmar i kallare vatten eller är i vattnet en längre tid)

Sätt upp realistiska mål med din träning, gärna tillsammans med någon annan så att ni kan peppa varandra på vägen. När du känner dig redo kan du sedan anmäla dig till en tävling.

Att utveckla sin crawl är ett viktigt led i att träna snabbhet i vattnet så ett hett tips är att se över din teknik.

Men framförallt: att träna triathlon handlar om att ha kul!

Ironman World Championship- lite kuriosa:
Triathlon föddes på Hawaii när tre marinofficerare grälade om vilken gren som var tuffast; simning, löpning eller cykling. Det hela slutade med att de ingick ett vad och en tävling innehållande alla tre grenar sattes upp.

Sporten triathlon var född, så även den prestigefyllda tävlingen Ironman World Championship!